Bij de aboriginals
22 november 2015 - Cairns City, Australië
Indigenous camp
Op het volgende avontuur had ik me verheugd. We zouden eindelijk kennis maken met de cultuur van de aboriginals. Niet toeristisch, maar heel puur. Weer reisden we met bus, boot trein en bus. We kwamen in het land van een van de stammen. Er zijn er ontzettend veel en iedere stam heeft zijn eigen taal, wetten enz. We werden verwelkomd en gingen aan de slag met tenten opzetten en vuur maken. Daarna liepen we door het regenwoud naar een riviertje. Onderweg leerden we veel over de gevaarlijke planten, bomen en dieren, maar ook over de eetbare vruchten. Ik ben onder de indruk van wat generaties lang doorgegeven wordt. Ook leerden we het hout kennen waar boemerangs mee gemaakt worden en dat er rechtse en linkse zijn en waar ze voor gebruikt werden. Na een lekker bad in de rivier liepen we terug en leerden we nog meer. Jammer genoeg zijn er ook heel veel grote steekvliegen in deze tijd van het jaar en ondanks alle sprays zijn ze super vervelend.
We maakten zelf de vis in pakketjes van speciale bladeren en aardappels klaar. Toen het vuur goed was werden de aardappels in de smeulende houtskool gelegd. Daarop de vis in pakketjes, daarop speciale bladeren, daarop grond en daarop werd weer een vuurtje gestookt. Terwijl ons eten zo gaarde werden er verhalen verteld. Ook hier worden veel natuurverschijnselen verklaard met verhalen.
Mooi voorbeeld. In het begin had alleen de slang vuur. Hij lag dan opgerold met het vuur in het midden. De andere dieren wilden zich ook warmen vooral in het regenwoud en riepen hulp in van de vogels. Een vogel probeerde het maar op het laatste moment kraakte een takje. Toen riepen ze de hulp in van een andere vogel die vanuit de lucht het vuur kon pakken. Op het laatste moment werd de slang wakker. De vogel stootte daardoor tegen drie bomen aan en dat zijn nu precies de bomen waar je vuur mee kan maken. De slang beet de vogel in de staart waardoor hij nog steeds een hap uit de staart heeft. De slang kun je nog terug zien in de vorm van de bergen . Dit zijn mooie verhalen uit de droomtijd . Het is de bedoeling dat er door de verhalen te vertellen ook geleerd wordt. We konden ook alle vragen stellen die bij ons op kwamen . Het was beslist geen makkelijk leven!!!
In de nacht konden we nog een wandeling maken waarbij slangen gezien werden. Ik heb niet veel geslapen, maar genoot van de geluiden van het regenwoud.
Na een goed ontbijt moest alles opgeruimd worden en konden we nog even zwemmen want een douche was er niet.
Daarna weer met bus en trein naar Cairns.
Nu heb in een eigen kamer met eigen douche!! Even lekker luxe nadat ik met acht mensen als haringen in een tent lag.
Vanavond samen eten met de groep.
Vanuit mijn privé kamer, Liesbeth
Daarna weer met bus en trein naar Cairns.
Vanavond samen eten met de groep.
Vanuit mijn privé kamer, Liesbeth

groeten,
Ans
mooi die verhalen zo van binnenuit. De foto met de slang om je heen...o, jij durft ook alles.
Prachtig je verhaal en je foto's.
Heerlijk nu even een kamer voor jezelf. Ja dat kan ik me goed voorstellen na een nacht met zijn allen in een tentje.
Hartelijke groet,
Marleen K
Geniet nog van de laatste week en het is ook weer fijn om naar huis te gaan!!! Daar kun je nog weken na genieten van je fantastische reis! En........je kleinzoon (hij wacht tot jij thuis bent), Gaston en de kinderen!!!!!!
Dikke poen
Gezellig bij het kampvuur, en de vele andere prachtige foto's, fantastisch!
Nog een heel leuke reis verder, en veel geluk bij de komst van je kleinkind, spannend!
Groetjes, magda en familie
Even weer een paar verhalen van jou gelezen tussen het beoordelen van de beroepsproducten, een heerlijke afleiding!! Oohh ik wist niet dat je op het einde van deze maand terugkomt! En dan.. staat je weer een hele bijzondere tijd te wachten. Wat zul jij een stoere oma worden... een oma die in een helikopter heeft gevlogen, een oma die eten gemaakt heeft in de grond, een oma die geknuffeld heeft met een koala en die gezwommen heeft met dolfijnen en die een heleboel mooie verhalen kan vertellen over verschillende plekken in de wereld... een oma die zeker haar kleinkind(eren) zal vertellen dat er vooral hele fijne mensen in deze wereld wonen en dat als je goed doet je ook goed ontmoet en dat je ALLES kunt als je het maar probeert en er niet voor wegloopt...
Geniet, geniet, geniet nog van alles en droom alvast van je kleinzoon en je lieve partner en familie die je binnenkort weer heerlijk in je armen kunt sluiten!
Ik geniet van het mee kunnen reizen...
Liefs,
Ingrid
En stoer van je dat je al die beesten durft vast te pakken. Ik wens je een hele goede terugreis en hoop je snel weer life te zien!
groetjes Cynthia