Een heel andere wereld
28 september 2015 - Auckland, Nieuw-Zeeland
Het is echt wel wennen aan deze andere wereld. In Zuid Amerika heeft degene die het hardste duwt en toetert voorrang. Je ziet er geen ongelukken, want iedereen rijdt allert en overal is politie. Vooral in Quito. Hier zijn brede straten en rijdt iedereen heel gedisciplineerd zoals in SAN Francisco, maar dan links. Daar moet ik nog steeds aan wennen, want ik passeer de mensen op de stoep steeds verkeerd waardoor er steeds een dansje ontstaat. Er steekt niemand over als het licht niet groen is, terwijl er geen politie te zien is. Ook in de supermarkten, waar werkelijk alles te koop is, gaan de mensen keurig in de rij staan en dan roept een kassabediende je. Nooit in de verkeerde rij dus!!
Vandaag heb ik eerst mijn was kunnen doen. Ik ben heel blij met alle spullen die ik meegenomen heb.
Toen ben ik weg gegaan naar de parken. Het weer is wisselend. Dan zon, dan regen, en nog best fris. Het Auckland park is heel groot. Er is ook een wintertuin en een tropische tuin. Ook het Auckland museum is er. Van daar uit ben ik naar Parnel gelopen. Dit is een leuks buurt met veel restaurantjes en leuke winkeltjes. De buurt bij mijn hostel, de Queenstreet heeft heel veel dure winkels zoals Prada, Gucci, Dior enz.
Ik liep zomaar tegen een kapperszaak aan en werd door de Chinese eigenaar binnen gehaald. Even onderhandelen over de prijs en ik zei ja. Hier zijn ontzettend veel Aziaten, die allemaal hun eigen taal spreken. Deze kapper sprak wel Engels, maar met een Chinees accent. Ik moest steeds proberen niet te lachen. Hij hoorde me uit over Nederlsnd en schrok zich rot toen hij hoorde met hoevelen wij in dat kleine landje wonen. Ook vroeg hij naar de kappersprijzen en vond toen dat hij mij veel meer had moeten vragen. Haha.
Daarna ben ik bij een goed Italiaans restaurantje een pizza gaan eten. Ik leer zo lopend ook de stad beter kennen.
Heel veel groetjes van een Nederlandse met een kiwijas en een Chinees kiwikapsel.

Dikke knuffel
Geniet ervan en Bon appetite xxx
Heel veel ervaringen en belevingen in een heel kort tijdsbestek. En heel flexibel zoals ik kan lezen en zien. Dit houd je hartstikke jong. Elke dag iets nieuws. En je haren zitten leuk na het bezoek aan de Chinese kapper.
Na onze gezamenlijke start 1 september is het voor mij vandaag de eerste dag dat ik niets gepland heb en iets doe. Dat is wel wennen. Maar het weer is heerlijk; zon, fris en helder herfstweer. De bladeren beginnen hier te kleuren. dus een mooie herfstwandeling vanmiddag in het Savelsbos.
Terwijl bij jou het voorjaar volop aanwezig is.
Een andere leuke ervaring was vannacht bij de maansverduistering: Half vier kleurde de maan oranje-rood. Dat ging heel snel en daarna was het heel donker. Ik weet niet of jullie in jullie nacht ook mee te maken hadden.
Als je het hier wilt zien moet je weer wachten tot 2019.
Ik wens je weer veel ervaringsplezier maar ook af en toe wat rust.
liefs Annelies
Het blijft genieten om je mooie belevenissen te mogen lezen en zien op de foto's! In Auckland heeft een nichtje van mij gewoond; ze is nu verhuisd naar Perth in Australië; misschien kom je daar ook nog! In Christchurch woont ook nog een neef, die pas in Venlo is geweest.
Van 1 t/m 9 oktober ben ik met vrienden naar Dresden; daar kan ik je over vertellen, als we weer met ons clubje St. Pierre bij elkaar komen!
Weer heel veel fijne ontmoetingen wens ik je toe in Nieuw-Zeeland.
Lieve groeten, Mientje
Daar is niets mis mee met die Engelse invloeden, zoals dat keurig in de rij gaan staan in winkels, bij bushaltes en restaurants. Dan gaat het vaak veel sneller, en is veel sympathieker dan al dat voordringen en voorkruipen, waarin wij hier in Nederland grote uitblinkers zijn. Fijn ook eventjes "pas op de plaats maken" voordat je aan je 21 daagse trip gaat beginnen. Blijf de dag plukken, Liesbeth!
Goed idee om je ook lekker te laten verwennen bij de kapper. Het kapsel staat je heel goed. Breng die man mee naar Maastricht!!
Een fijne reis naar Christchurch en wij kijken uit naar je reisverhalen.
groeten,
Ans