Dag 14,15 en 16
18 oktober 2015 - Wanaka, Nieuw-Zeeland
Dag 14 en 15 en 16
Ik had echt geluk in Frans Joseph. We hadden geboekt voor de ice explorer. We zouden dan met de helikopter naar de gletsjer gebracht worden en dan een spannende tocht maken van drie en half uur door de gletsjer. Kleren, schoenen met spikes en pikhouwelen zijn inbegrepen. Om 8 u hoorden we al dat dit niet door ging vanwege het slechte weer. Om 12.15 was een nieuwe mogelijkheid. We liepen langs een andere maatschappij, die alleen helikopter vluchten organiseren naar beide gletsjers. We informeerden en konden nog mee omdat we niet zwaar waren in kilo's :)) Boven op de gletsjer konden we uitstappen en was de lucht blauw! Het was een fantastische ervaring. Vanaf dat moment werden echt alle vluchten afgelast. In de middag heb ik wel nog een wandeling gemaakt naar de gletsjer. Een heel speciaal landschap. De gletsjer wordt ieder jaar kleiner. Het is de tweede in de wereld zo kort bij een oceaan. Het hostel is omringd met regenwouden en deze naam is correct. Het regende de hele nacht en vanmorgen regende het nog. En dan niet een beetje, maar echt heel hard. De mensen van hier vertellen dat ze twee seizoenen hebben: het regenseizoen en het nog meer regen seizoen.
In de avond was er pizza avond as much you can eat. We zaten aan grote tafels bij open vuur en de pizza's waren heerlijk. Ook maakten we met veel plezier gebruik van het happy hour. :))
Vanmorgen reden we in de regen weg door weer een heel ander landschap. De Haast regio vol met regenwouden tot aan de westkust . Overal bergtoppen die soms te zien waren tussen de wolken door. Eenmaal over de pas scheen de zon!!
We sliepen in een mooi park met kleine huisjes en hebben nog tot laat gekaart. Er was geen bereik en nauwelijks internet, maar wel veel vogels. Vanmorgen waren we op tijd uit bed voor de live rugbywedstrijd Nieuw Zeeland tegen Frankrijk. Wij waren natuurlijk voor de All Black. Ze speelden een fantastische wedstrijd 62-13. Dit was de kwart finale van de worldcup 2015. De stemming zat er in! We genoten van de haka.
Later dan gepland reden we weer een prachtige weg langs meren omringd door rotsen met alle kleuren van de regenboog en toppen met sneeuw er op.

na regen komt zonneschijn. Fijn dat het allemaal zo gelopen is.
Prachtige ervaringen doe je op.
Wat een belevenissen allemaal,
veel liefs van Marleen K