Dag 3 van de trip
5 oktober 2015 - Auckland, Nieuw-Zeeland
Derde dag van de trip.
We hadden gisterenavond een leuke ontspannen avond met de groep. We worden steeds hechter en hebben veel plezier. Heel jammer dat Alexandro de groep gaat verlaten in Auckland. Hij gaat terug naar Sydney en naar Italië . Hij heeft een enorm leuke droge humor en dat zorgt voor veel plaagstootjes en plezier.
We gingen vanmorgen eerst met een super snel klein bootje naar de overkant van de baai. Dit tochtje was al een avontuur. Gelukkig heb ik geen last van zeeziekte. Na een natte landing werden we uitgenodigd om vanaf de zandduinen naar beneden te baorden. De kunst daarbij is om zo min mogelijk zand te scheppen, zo snel mogelijk naar beneden te suizen en op tijd af te remmen met je tenen vlak voor de oceaan. Lol!!!
Daarna reden we naar het Waipoea forest, waar de hoogste kauri boom staat van Nieuw Zeeland. De Maori's zien hem als de God van het woud en van het leven op aarde. Hij scheidde zijn vader, de God van de lucht en moeder, de godin van de aarde uit hun omhelzing om licht, lucht en ruimte te geven zodat leven kon ontstaan. Alle levende wezens zijn zijn kinderen. De Maori's eren deze boom die al meer dan 2000 jaar oud is nog steeds. Wat verderop vonden we de oudste Kouri boom, die geen God is, maar wel de vader van het woud genoemd wordt. Hij is al 3000 jaar oud!! Indrukwekkend! In dit woud komt ook de kiwi voor, de vogel die geen vleugels meer nodig had, omdat er genoeg voedsel op de grond viel, maar daardoor heel kwetsbaar was voor de mens en roofdieren. Je ziet ze alleen in de nacht. Ik ben ze alleen tegengekomen in allerlei verschijningen in de souvenir winkels.
Daarna reden we met Seagel terug naar Auckland. We stopten bij een prachtig meer om te zwemmen en te lunchen, maar voor dat eerste was het te koud.
Morgenvroeg vertrekken we met een andere chauffeur, bus en met twee nieuwe mensen verder op onze trip. Ik raak gewend aan het leven in een groepje en aan leven uit de rugzak . Waarom heb ik thuis meer dan twee paar schoenen nodig en kasten met kleren als ik met een rugzakje vol ook genoeg heb? Ik geniet vooral van de afwisseling in de natuur en in het programma. We rijden veel, maar het busje is comfortabel en iedereen heeft veel ruimte.
Ook het nieuwe hostel is prima. We zijn met de groep naar een Indisch restaurant geweest en hebben getoast op het vervolg van de reis.
Lieve groet, Liesbeth
Lieve groet, Liesbeth

Ik ben overtuigd dat we de komende weken met je kunnen meegenieten van nog veel meer leuke verhalen en mooie foto's.
Keep going! xxxx
Nu weet ik ook waar de heilige boom in de film 'Avatar' vandaan komt!
heel bijzonder om dit zo mee te maken.
Ik geniet met je mee. Een boom van 2000 jaar oud. En dan de betekenis voor de Maori's.
Mooie foto's Liesbeth.
Om nooit te vergeten,
groetjes van Marleen K
Leuk dat het gezellig is met de groep.
Nog heel veel plezier. groetjes Cynthia
Wat geweldige foto's, die boom is fantastisch en......de foto's waar je naar beneden komt met het boardmet een vaart..... zoef........... vanaf de zandduinen, geweldig!!!!
Nu ga ik naar het volgende verhaal!!!